Samenwerken tussen Zorgorganisaties

Samenwerken is hét thema voor de komende jaren in de zorg! Elke dag kunnen we lezen over nieuwe ketensamenwerkingen of samenwerkingen gericht op innovatie. Ook de politiek spreekt zijn voorkeur uit voor samenwerken en de ACM wil meer ruimte geven voor samenwerken tussen concurrenten. Op 10 december a.s. wordt het boek “Samenwerken tussen Zorgorganisaties”, een co-productie tussen het Team Gezondheidszorg van Kennedy Van der Laan en Q-Consult Zorg feestelijk gepresenteerd tijdens een inhoudelijke bijeenkomst voor bestuurders, leden raad van toezicht en hoger management van zorgorganisaties. Het boek is een handzaam, praktisch ingestoken boek dat alle thema’s waarmee je te maken krijgt bij het opzetten van een samenwerking worden behandeld. Het boek bevat tips, praktijkvoorbeelden en checklijsten. Meer hierover leest u hier.

Tijdens de bijeenkomst zullen bestuurders uit de zorg vertellen over hun ervaringen met samenwerkingen: waarom doen ze het? Welke aandachtspunten zagen ze en hoe maak je een samenwerking tot een succes? Ruud Koolen, uitgever van onder andere Skipr en Zorgvisie, zal als moderator optreden.

U bent van harte uitgenodigd om bij het event aanwezig te zijn. Meer informatie en de mogelijkheid om u aan te melden, vindt u hier.

Recensies boek ‘Samenwerken tussen Zorgorganisaties

“Ik heb het met veel plezier gelezen. Het is “spot on” en de onderwerpen zijn goed gerubriceerd en makkelijk te vinden. Daardoor kost het me veel minder tijd om snel tot de essentie van de materie door te dringen als dat ik gebruik zou maken van internet. Een aanrader.”
Godfried Verkerk, bestuurder Vivium Zorggroep

“Hartelijk dank voor het boek. Ik heb het boek met heel erg veel belangstelling gelezen. Voor mijn praktijk is het een enorm handig en ook heel volledig overzicht van de juridische aspecten waar je rekening mee moet houden in het vormgeven van een samenwerking. Uiteraard zijn er de dikke juridische handboeken over alle aspecten, maar zo’n overzicht ontbrak echt. Wat ik bovendien heel prettig vind is dat het een goed midden houdt tussen diepgang en te oppervlakkig om nog iets mee te kunnen. Ook is het toegankelijk geschreven, je hoeft niet persé jurist te zijn om het boek te lezen. Ik zou het bij wijze van ook zelf kunnen meegeven aan een zorgbestuurder die zich voorbereidt op een traject rondom samenwerking in de zorg“
David Renkema, jurist Landelijke Huisartsen Vereniging