Over Recht in de zorg

Welkom op Rechtindezorg.nl: het kennisplatform voor bestuurders en managers in de gezondheidszorg

Op deze website vindt u praktische informatie rondom de meest recente ontwikkelingen en wet- en regelgeving, geselecteerd en geschreven door de advocaten van het Team Gezondheidszorg van Kennedy Van der Laan.

Actuele onderwerpen als ‘fuseren of samenwerken?’, het bewaken van de kwaliteit van gezondheidszorg en het toezicht door de NZa en ACM worden behandeld. Ook informatie over vaak complexe ICT-projecten, bescherming van privacy, aanbesteden in de zorg, het scheiden van wonen en zorg en de positie van de medisch professional zijn onderwerpen waar aandacht aan wordt besteed.

We publiceren artikelen, eBooks te downloaden en checklists te raadplegen.

Rechtindezorg.nl is met name bedoeld voor bestuurders en managers in de gezondheidszorg. Daarnaast is er ook voldoende informatie te vinden voor de juridische en HR-afdelingen binnen deze sector.

Het Team Gezondheidszorg zet zich al jaren vanuit diverse specialismen in voor uiteenlopende cliënten in de gezondheidszorg; van geestelijke gezondheidszorginstellingen tot advies over het elektronisch patiëntendossier. Lees meer onder Testimonials.

Heeft u vragen, opmerkingen of een suggestie voor ons? Bel gerust Fenna van Dijk, advocaat ondernemingsrecht en hoofd Team Gezondheidszorg op +31 20 5506 680.

Fotografie: Maurits Bos. Met veel dank aan Ambulance Amsterdam, GGD Amsterdam, GGZ InGeest en Kinderkliniek de Bilt (Tandinzicht) die ons voor het maken van de foto’s een kijkje achter de schermen hebben gegeven.