Zorginstellingen in zwaar weer: de do’s and don’ts

In 2018 werd de zorg opgeschrikt door het faillissement van het Slotervaart Ziekenhuis. Ook de laatste maanden staan de media vol berichten over zorginstellingen in financiële malaise. GGZ instellingen schrijven regelmatig alleen maar zwarte cijfers door de verkoop van vastgoed. Een kwart van de jeugdzorginstellingen draait verlies. Diverse ziekenhuizen hebben het zwaar. De oorzaken zijn divers: van te lage tarieven tot de hoge kosten van inhuur van personeel. Financieel zwaar weer kan ook uw zorginstelling overkomen. Het is om die reden belangrijk dat u hierop voorbereid bent. Belangrijkste boodschap is dat u niet te laat ingrijpt. In dit e-book “Zorginstellingen in zwaar weer: de do’s and don’ts” worden de surseance van betaling, faillissement en de Wet Homologatie Onderhands Akkoord toegelicht en krijgt u advies over wat wel en niet te doen, mocht uw zorgorganisatie in financieel zwaar weer terecht komen. U kunt het e-Book hieronder downloaden.

Verkeert uw zorginstelling in financieel zwaar weer, of wilt u dit graag voorkomen, neem dan contact op met Fenna van Dijk of Jeroen Postma.

⇒ Download Zorginstellingen in zwaar weer: de do’s and don’ts

Dit e-book is eerder gepubliceerd in 2020 en gereviseerd op 11-10-2023.

Comments are closed.