Scheidsgerecht verplicht werkgever om slapend dienstverband te beëindigen

Het Scheidsgerecht Gezondheidszorg heeft in een arbitraal kort geding geoordeeld over de vraag of de werkgever van een langdurige zieke werknemer gedwongen kan worden de arbeidsovereenkomst op te zeggen onder toezegging van een transitievergoeding.

Beëindiging arbeidsovereenkomst wegens ziekte

Wanneer een werknemer langer dat twee jaar arbeidsongeschikt is vanwege ziekte kan de werkgever de arbeidsovereenkomst (onder bepaalde voorwaarden) opzeggen met toestemming van het UWV. De werkgever is dan wel een transitievergoeding aan de werknemer verschuldigd. Dit kan voor de werkgever een reden zijn om het dienstverband niet op te zeggen, maar ‘slapend’ te houden.

Lees het volledige artikel op KVdL.com.

Auteurs:

Eylard van Fenema &  Marieke Opdam

Vragen:

Wilt u hier meer over weten? Neem dan direct contact op via Marieke.Opdam@kvdl.com

Comments are closed.