Kennedy Van der Laan maakt radioprogramma over de gezondheidszorg

Op 25 februari 2015 was de uitzending van het radioprogramma dat Kennedy Van der Laan samen met haar cliënt het Spaarne Gasthuis maakte voor MeerRadio. De kosten van de zendtijd werden gedoneerd aan Serious Request 2014. De twee uur durende radio-uitzending werd gepresenteerd door Joost Linnemann, partner IT-recht, en stond geheel in het teken van de gezondheidszorg.

De fusie tussen het Spaarne Ziekenhuis en het Kennemer Gasthuis

Op 22 maart 2015 is de fusie tussen beide ziekenhuizen een feit en opent het Spaarne Gasthuis haar deuren. Peter van Barneveld, bestuursvoorzitter van het fusieziekenhuis, licht toe waarom deze fusie heeft plaatsgevonden en wat het betekent voor de patiënt. Luister hieronder naar het fragment: de fusie tussen het Spaarne Ziekenhuis en het Kennemer Gasthuis.

Innovaties in de gezondheidszorg

Technologische ontwikkelingen in de zorg, oftewel eHealth, zijn hard nodig om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Adviesbureau BeBright richt zich op het versterken van innovatiekracht en het inrichten van innovatieprocessen in de zorg. Het bureau is onder andere bekend van het onderzoek ‘Diagnose 2025’, naar de toekomst van zorg in Nederland. Wat is het nut van technologische ontwikkelingen en welke invloed hebben ze eigenlijk op de privacy van de patiënt? Luister naar het verhaal van Berend Buys Ballot, programma-manager bij BeBright en Maarten Goudsmit, privacy-recht advocaat bij Kennedy Van der Laan over innovaties in de gezondheidszorg.

Deel 1:

Deel 2:

Comments are closed.