Een weekje bij Kennedy Van der Laan – Snuffelstage Belén de Glas

In mei ’23 heb ik snuffelstage gelopen bij Kennedy Van der Laan. Ik ben Belén en ik zit in de vierde klas van het st. Ignatius gymnasium in Amsterdam zuid. Alle leerlingen krijgen in de vierde bij ons op school een week vrij waarin je een stage loopt bij een bedrijf of organisatie naar keuze. Ik heb mijn stage bij de sectie gezondheidszorg van het advocatenkantoor gelopen.

Het leek mij leuk om mijn stage te lopen op een advocatenkantoor, omdat ik benieuwd was hoe het er daar aan toe gaat. Ik heb gekozen voor het profiel natuur en techniek, maar daarnaast ben ik vooral ook heel erg geïnteresseerd in beroepen waarbij je iets voor de samenleving doet. Ik vroeg me af of de advocatuur iets voor mij is en ik wilde daar door middel van mijn stage graag achter komen. Daarom vond ik het heel leuk dat ik bij Kennedy Van der Laan stage heb kunnen lopen.  

Ontvangst

Meteen bij aankomst op het kantoor werd ik heel fijn ontvangen. Ik heb een rondleiding door het kantoor gekregen en meteen viel mij de goede sfeer op. Iedereen was erg vriendelijk en behulpzaam. Daardoor voelde ik mij snel op mijn gemak. Mijn stagebegeleider was Fenna van Dijk, zij geeft leiding aan het team gezondheidszorg en is partner van het kantoor. Ik vond het heel leuk om een weekje met haar mee te lopen.

Inzicht

Tijdens mijn stage ben ik in aanraking gekomen met de verschillende aspecten van de advocatuur.  Zo heb ik op de eerste dag een gesprek tussen Fenna van Dijk en een cliënt mogen bijwonen. Ik vond dit heel interessant, omdat het mij een heel goed beeld gaf van wat een advocaat voor een cliënt kan betekenen. Ook heb ik gedurende mijn stage met verschillende advocaten en advocaat-stagiaires gesprekken gevoerd over onder andere hun studiekeuze en hun beroep. Deze advocaten werkten allemaal in verschillende secties. Ik vond het heel leerzaam om te horen waar ze zich voornamelijk mee bezig houden. Dit was voor mij erg interessant, omdat ik door middel van deze gesprekjes meer inzicht heb gekregen over het kiezen van een studie en beroep, en ook beter begrijp wat de advocatuur binnen bepaalde secties inhoudt. Op de laatste dag van mijn stage ben in naar de politierechter geweest. Dit vond ik heel leuk omdat het weer een andere kant van de advocatuur laat zien.

Door mijn stage heb ik de kans gekregen om te zien wat een advocaat doet op een dag en hoe het er bij Kennedy Van der Laan aan toe gaat. Ik wil graag alle medewerkers van Kennedy Van der Laan bedanken voor deze kans en dan in het bijzonder Fenna van Dijk en Ellen de Groot voor hun begeleiding. Suits is er niets bij😊!

Belén de Glas

Comments are closed.