Een kijkje in mijn snuffelstage-week bij Kennedy Van der Laan

Wie ben ik?

Hallo! Mijn naam is Nadja Cvetkovic, 5 gymnasium leerling op het Eerste Christelijk Lyceum te Haarlem, en ik heb naar aanleiding van mijn grote interesse in het werk van advocaten een week lang snuffelstage gelopen bij Kennedy Van der Laan.

Snuffelstage

Iedere VWO-leerling op onze school krijgt in de vijfde klas de opdracht om een week lang stage te lopen bij een bedrijf dat past bij jouw toekomstbeeld, uitgekozen aan de hand van een studie die jou leuk lijkt, en misschien zelfs wilt gaan volgen. Aangezien ik er over nadenk om een rechtenstudie te volgen, leek het mij een goed idee om stage te gaan lopen bij een advocatenkantoor, en kwam ik via een vriend van school bij Kennedy Van der Laan terecht.

Kennedy Van der Laan

Het kantoorpand van Kennedy Van der Laan binnenlopen was voor mij eigenlijk al een hele ervaring. De toegepaste kunst, zoals de lampen die een regen van licht voorstellen, en ook de abstracte schilderijen die je overal om je heen kunt zien vielen mij direct op. Ik kreeg meteen een goed gevoel bij het kantoor van niet alleen de kunst, maar ook de werknemers die zo positief en vrolijk wilden vertellen over het werk wat ze doen. Voordat ik met een aantal werknemers had gepraat, was ik me eigenlijk nog niet zo bewust van de verschillende secties die er binnen een advocatenkantoor zijn. Mijn stagebegeleider, Fenna van Dijk, is hoofd van het Team Gezondheidszorg, en dat is het team waarmee ik mijn tijd vooral heb doorgebracht.

Geleerd

Naast dat ik veel kennis op heb kunnen doen over de verschillende secties binnen het bedrijf, ben ik van alles te weten gekomen over de advocatuur. Op mijn eerste dag heb ik samen met Fenna onder andere gekeken naar de Advocatenwet, de Verordening en de Gedragsregels van een advocaat en naar de verschillende wetboeken en was ik aanwezig bij een bespreking. De volgende dag deed ik mee aan de jurisprudentielunch, waar een casus werd besproken door een van de stagiaires. Ook heb ik mee kunnen kijken bij een Know How lunch en een Business Development overleg, die mij onder andere hebben laten zien hoe breed en uitdagend de advocatuur eigenlijk wel niet is. Omdat ik meeliep met Team Gezondheidszorg kon ik meekijken bij hoe het recht in de zorg toegepast wordt en wat voor zaken daaronder vallen.

Mijn ervaring

Een studiekeuze maken is erg spannend, omdat je altijd bang bent dat je misschien wel de verkeerde keuze zult maken. Deze week bij Kennedy Van der Laan bij Team Gezondheidszorg heeft mij enorm gerustgesteld, omdat ik nu bijna helemaal zeker weet dat ik rechten wil gaan studeren. Het enthousiaste team en de interessante, uitdagende zaken hebben mij een betere visie gegeven op waar ik mijzelf later kan zien werken.

Kortom, mijn stageweek bij Kennedy Van der Laan was een leuke, leerzame en inzicht gevende ervaring!

Comments are closed.