Samenwerken in de zorg – het privacyrecht

Graag nodigen we je uit voor ons webinar ‘Samenwerken in de zorg – het privacyrecht’ op dinsdag 2 november 2021 van 15:30 tot 16:30 uur.

Dit is het derde webinar uit onze serie, waarin we je in drie sessies bijpraten over de belangrijkste aspecten van samenwerken in de zorg.

In deze derde sessie schuift Laura Poolman aan bij Fenna van Dijk en Eline Lam. Bij het vormgeven van samenwerkingen in de zorg, sparren Fenna en Eline regelmatig met hun collega Laura. Laura is gespecialiseerd op het gebied van (e)privacy en adviseert onder meer over de Algemene verordening gegevensbescherming, Uitvoeringswet AVG, ePrivacy Richtlijn en Telecommunicatiewet.

In hun gesprek, zullen Laura, Fenna en Eline van gedachten wisselen over samenwerkingen tussen zelfstandige zorgaanbieders en met leveranciers van software, waaronder tools die gebruik maken van artificial intelligence. Aan de hand van diverse soorten samenwerkingen, licht Laura toe wat de aandachtspunten zijn vanuit het privacyrecht bij het delen van persoonsgegevens. Ook de positie van de functionaris voor gegevensbescherming (FG) bij samenwerkingsverbanden komt aan de orde. Lees hierover ook de blog op rechtindezorg.nl.

Interactief: stel je vragen!

Dit webinar is bedoeld voor bestuurders, managers en juristen van een zorgorganisatie. Heb je specifieke vragen over het privacyrecht bij samenwerken? Laat het ons vooraf weten via het inschrijfformulier. Wij proberen zoveel mogelijk de vragen in het webinar te bespreken. Ook krijg je de mogelijkheid om tijdens het webinar via een chatfunctie je vragen aan ons te stellen.

We kijken uit naar je online aanwezigheid op dinsdag 2 november 2021! Meld je aan via de knop hieronder. Ook deze keer verloten wij 10 exemplaren van ons boek ‘Samenwerken tussen zorgorganisaties’. Je kunt bij je aanmelding aangeven of je daarvoor in aanmerking wilt komen.

Comments are closed.