ZWiC vergroot doelgroep en krijgt versterking in beoordelingscommissie

Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC) breidt haar doelgroep van zorgverleners die in de coronazorg actief zijn aan het bed, uit met zorgmedewerkers die actief zijn voor het bed. Ofwel: diegenen die de coronazorg mede mogelijk maken.

Wat doet de stichting?

Met een eenmalige aanvullende financiële bijdrage – € 30.000 in geval van IC-opname en € 50.000 in geval van overlijden – wil de stichting voorkomen dat zorgmedewerkers, óf hun nabestaanden, naast de zorgen en verdriet door een IC-opname of overlijden, ook nog met financiële problemen worden geconfronteerd.

Het afgelopen jaar heeft Stichting ZWiC 64 aanvragen ontvangen en afgehandeld van (familie van) zorgverleners, waarvan er 52 zijn uitgekeerd. Onder de aanvragers bevinden zich zorgverleners uit diverse beroepsgroepen, waaronder vooral verzorgenden en verpleegkundigen uit ziekenhuizen en verpleeghuizen.

Uitbreiding doelgroep

Nu heeft de stichting haar doelgroep uitgebreid met zorgmedewerkers die actief zijn voor het bed. Ofwel: diegenen die de coronazorg mede mogelijk maken. Van de röntgenlaboranten, diëtisten en schoonmakers in het ziekenhuis, tot de voedingsdeskundigen en baliemedewerkers in het verpleeghuis of de huisartsenpraktijk. Focus van Stichting ZWiC blijft op de (familie van) de zwaarst getroffenen, die als gevolg van hun werk in de coronazorg op de IC zijn beland of zelfs zijn overleden.

De beoordelingscommissie

De beoordelingscommissie beoordeelt de aanvraag van de (nabestaande van de) zorgmedewerker zorgvuldig, onafhankelijk en naar beste vermogen. Sinds deze maand zit Eline Lam vanuit Kennedy Van der Laan, advocaat gezondheidsrecht ook in de beoordelingscommissie van stichting ZWiC (stichting Zorg na Werken in Coronatijd).

De beoordelingscommissie bestaat uit:

  • Voorzitter: Rob Kok (Verzekeringsarts, lid Bestuur Stichting ZWiC)
  • Secretaris: Wietske Blom (SEH-verpleegkundige, lid Bestuur Stichting ZWiC)
  • Ruud Schepers (Advocaatarbeidsrecht, lid Bestuur Stichting ZWiC)
  • Eline Lam (Advocaat gezondheidsrecht)
  • Nicky Wormhoudt (Secretaris PGGM)
  • Jantine Huizing (Docent bij de Hogeschool Utrecht)

Meer lezen over de uitbreiding van de doelgroep en ZWiC?  https://geefvoorzorgverleners.nl/actueel/stichting-zorg-na-werk-in-coronazorg-breidt-doelgroep-uit/

Auteur:

Eline Lam

Comments are closed.