Kennedy Van der Laan steunt Stichting Zorg na Werk in Coronazorg

Zorgverleners staan momenteel in de frontline. Zij werken dag en nacht om het coronavirus te bestrijden. Tegelijkertijd lopen zij zelf ook een groot risico om besmet te raken. Niet alleen omdat zij veelvuldig contact hebben met besmette patiënten, maar ook omdat er een gebrek is aan voorzorgs- en beschermingsmaatregelen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kwam recent met verontrustende cijfers: ruim 14.000 zorgverleners zijn de afgelopen periode besmet geraakt met het coronavirus, 458 zijn zelf opgenomen in het ziekenhuis, waarvan een aantal zelfs overleden. Los van het verdriet en (blijvende) gezondheidsklachten zien (de nabestaanden van) de zorgverleners zich ook geconfronteerd met een enorme financiële schade. Chirurgen Marijn Houwert en Sander Muijs, beiden verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht, vonden dit onacceptabel. Zij hebben daarom de Stichting Zorg na Werk in Coronazorg opgericht. Doel van de Stichting Zorg na Werk in Coronazorg is om de (financiële) gevolgen voor (de nabestaanden van) zorgverleners te verzachten door middel van een eenmalige aanvullende financiële bijdrage.

Kennedy Van der Laan steunt de stichting Zorg na Werk in Coronazorg. Niet alleen door middel van een donatie, maar ook door de inzet van advocaten met verschillende expertisegebieden. Een van onze advocaten, Ruud Schepers (arbeidsrecht), zit in het bestuur van de stichting. Daarnaast ondersteunen Fenna van Dijk (gezondheidsrecht) en Laura Poolman (privacyrecht) de stichting pro bono. Kennedy Van der Laan moedigt iedereen aan om (de nabestaanden van) de zorgverleners te ondersteunen door te doneren.

Er kan gedoneerd worden via de website www.geefvoorzorgverleners.nl. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft toegezegd iedere donatie te zullen verdubbelen. De zorgverleners zorgen voor ons, laten wij zorgen voor hen..

Comments are closed.