Brancheorganisaties Zorg lanceert de geheel vernieuwde Governancecode Zorg

Op 15 december 2016 heeft Brancheorganisaties Zorg (“BoZ”) de geheel vernieuwde Governancecode Zorg gelanceerd. Met ingang van 1 januari 2017 geldt de Governancecode Zorg als lidmaatschapsverplichting voor de bij BoZ aangesloten brancheorganisaties: Actiz, GGZ Nederland, NFU, NVZ en VGN. De leden van de brancheorganisaties krijgen één jaar de tijd om de nieuwe code te implementeren. Voor het doorvoeren van wijzigingen in statuten, geldt dat die bij de eerst volgende statutenwijziging en uiterlijk twee jaar na inwerkingtreding moet zijn geregeld. BoZ lanceerde op 15 december ook een website waarin de zeven principes waarop de code is gebaseerd, zijn toegelicht. Op deze website is de Governancecode Zorg ook te downloaden.

 

Lees hier meer over de code. En lees hier ons implementatieplan.

Comments are closed.