Gevorderd advocaat-stagiair(e) of advocaat-medewerker Gezondheidszorg

Al geruime tijd werken wij als kantoor veel voor (innovatieve) zorginstellingen, waaronder ziekenhuizen, GGZ instellingen, eerstelijnszorg aanbieders, (semi)overheden actief binnen de zorgsector en leveranciers van medische hulpmiddelen. De sectie Gezondheidszorg is richting deze cliënten ‘de spin in het web’. Ter versterking van deze sectie zijn wij op zoek naar een gedreven advocaat – tussen de twee en vijf jaar werkervaring – met een achtergrond in het gezondheidsrecht en/of het ondernemingsrecht met de zorg als sectorfocus. Groei jij met ons mee?

Jouw nieuwe baan

De sectie Gezondheidszorg opereert – in nauwe samenwerking met de vakgroep Corporate/M&A – op het snijvlak van het gezondheidsrecht, het ondernemingsrecht en het contractenrecht, maar werkt voor hun zorgcliënten ook intensief samen met specialisten uit andere secties binnen kantoor. Het begeleiden van samenwerkingen binnen de zorgsector speelt binnen de praktijk een (inhoudelijke) hoofdrol. Ook begeleiden we fusies en overnames en joint ventures binnen de zorg. We geven advies over governance vraagstukken en privacy kwesties en staan onze cliënten bij in inkoopprocedures en onderhandelingen over IT-projecten. In onze praktijk komen uiteenlopende vraagstukken op gebied van gezondheidsrecht aan bod, maar ook de Jeugdwet en de Wmo zijn relevant. We adviseren producenten van medische hulpmiddelen over uiteenlopende onderwerpen. Verder behandelen we procedures voor zorginstellingen zoals tuchtzaken en klachtenprocedures. Zorginstellingen staan we bij in geval van handhaving door overheidsinstanties, zoals bij (mogelijke) overtredingen van het mededingingsrecht of declaratieregels van de NZa. En wordt een zorgaanbieder beticht van onregelmatig declareren, dan staan wij ze bij in hun geschil met de zorgverzekeraars.

Het kernteam bestaat momenteel uit twee advocaten en wordt ondersteund door Ellen als secretaresse. Fenna heeft zo’n 25 jaar ervaring als advocaat binnen het ondernemingsrecht en legt zich sinds 2013 geheel toe op het bijstaan van cliënten binnen de zorgsector, Eline werkt momenteel zo’n 7 jaar als advocaat en heeft een gecombineerde achtergrond in het ondernemingsrecht en gezondheidsrecht. Het team kenmerkt zich door een sterke inhoudelijke drive, onderlinge betrokkenheid, informele sfeer en relaxte omgangsvormen.

Wie ben jij?

Jij bent een leergierige en dienstverlenende advocaat met twee tot vijf jaar werkervaring op het gebied van het gezondheidsrecht en/of het ondernemingsrecht met de zorg als sectorfocus. Ervaring met de gehele breedte van onze praktijk is geen vereiste. Je hebt een goed gevoel voor maatschappelijke verhoudingen en je hebt een passie voor de (dynamiek binnen de) zorgsector. Verder herken je jezelf ook in onderstaande punten:

 • Je bent positief ingesteld, hebt een open houding en je staat met beide benen op de grond;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je hebt een praktische instelling en bent to-the-point bij het opstellen van adviezen;
 • Je komt met doortastende en creatieve oplossingen;
 • Je hebt een brede kijk op de wereld om ons heen.

Wij bieden jou

 • De openheid van een innovatief Nederlands kantoor dat sterk geworteld is binnen de zorgsector;
 • De mogelijkheid om mee te werken aan zaken die er maatschappelijk toe doen;
 • Een plezierige en inspirerende werkomgeving;
 • Een werkgever die écht oog heeft voor de balans tussen werk en privé;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en diverse opleidingsmogelijkheden, waaronder de mogelijkheid voor het volgen van een Grotius-opleiding;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een dertiende maand, een winstdelingsregeling, dertig vakantiedagen, een fietsregeling, een geheel verzorgde lunch en heerlijke koffie gemaakt door onze kantoorbarista;
 • Het Kennedy Van der Laan-gevoel. Benieuwd wat dat precies is? Kom dan eens langs om het zelf te ervaren.

Over Kennedy Van der Laan

Wij zijn een onafhankelijk Nederlands advocatenkantoor met 200 medewerkers, waarvan ruim 110 advocaten. Vanuit ons kantoor in Amsterdam werken we wereldwijd voor een breed scala aan cliënten; van startups tot multinationals. Al vanaf de oprichting waren we vastbesloten om niet ingewikkeld te doen over advocatuur. Vooral dichtbij je cliënten staan, zo helder en kernachtig mogelijk adviseren en werk leveren dat in ruimere zin van betekenis kan zijn voor de samenleving. Zo werken wij nog steeds. Met een open, sociale en informele cultuur werken op topniveau, met een gezonde balans tussen werk en privé.

Enthousiast geworden?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Max Pieter, corporate recruiter of Eline, advocaat. Als je voorafgaand aan jouw sollicitatie langs wilt komen om meer te horen over ons kantoor, het team en de openstaande functie, ben je (digitaal) van harte welkom. Direct solliciteren? Dat kan natuurlijk ook! In dat geval ontvangen we jouw reactie graag via onderstaande link in de vorm van je cv en een motivatie.

Comments are closed.