Ervaren advocaat-medewerker – team Gezondheidszorg

Ook gedreven door de combinatie gezondheidszorg en recht? Het Team Gezondheidszorg van Kennedy Van der Laan is op zoek naar een:

Ervaren advocaat-medewerker – team Gezondheidszorg

Het team gezondheidszorg bestaat uit advocaten gespecialiseerd in:

 • het begeleiden van fusies, overnames en investeringen in de zorg;
 • het opzetten van samenwerkingen binnen de sector;
 • het adviseren over governance-vraagstukken, alsmede het opstellen van allerhande contracten;
 • het gezondheidsrecht met een accent op onderwerpen als medische aansprakelijkheid, tuchtrecht, medisch beroepsgeheim, kwaliteit van zorg, toezicht door de autoriteiten en overige overheidsregulering van de zorg;

Verder werkt het team nauw samen met experts binnen de secties Corporate, Arbeidsrecht, Bestuursrecht, Vastgoed, Mededingingsrecht en Technology & Privacy.

De kennis voor de gezondheidszorg zet het team niet alleen actief in voor advisering op hoog niveau, ook publiceert en spreekt ons team met regelmaat over ontwikkelingen binnen de branche (o.a. op onze eigen website rechtindezorg.nl.).

Ons huidige klantportfolio bestaat onder meer uit ziekenhuizen, GGZ-instellingen, eerstelijnszorgaanbieders, jeugdzorginstellingen, WMO en WLZ-aanbieders, aansprakelijkheidsverzekeraars van zorgprofessionals en (internationale) producenten van medische hulpmiddelen.

Wat zoeken wij?

 • Minimaal 5 jaar ervaring als advocaat binnen de sector gezondheidszorg.
 • Zeer goede kennis van zorgspecifieke regelgeving en/of ondernemingsrechtelijke vraagstukken, zoals fusies, governance, aanbestedingen, zorginkoop en financiering van de zorg.
 • Veel ervaring met het opstellen van contracten en begeleiden van transacties.
 • Een commerciële drive en goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden.
 • Uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal.
 • Flexibel, proactief en accuraat.
 • Is sociaal en werkt graag samen.

Je adviseert op hoog niveau, vanuit solide expertise. Daarnaast hechten wij en onze klanten veel belang aan een pragmatische, proactieve, directe en dienstverlenende instelling.

Je draait direct mee in een dynamische advies- en transactie- en procespraktijk en werkt samen met advocaten van andere secties om tot hoogwaardige, praktijkgerichte en geïntegreerde oplossingen te komen.

Wat bieden wij?

Naast goede arbeidsvoorwaarden en een uitstekende werksfeer, biedt Kennedy Van der Laan volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met doorgroeimogelijkheden. Kennedy Van der Laan heeft een door de Orde van Advocaten erkend intern Kennis- en Opleidingscentrum en zorgt onder meer daarmee voor een intensieve opleiding en begeleiding van haar juristen.

Voor nadere inlichtingen kun je contact opnemen met Fenna van Dijk, advocaat en partner Corporate en Hoofd Team Gezondheidszorg, via fenna.van.dijk@kvdl.com of op telefoonnummer 020 5506 680.

 

Interesse?
Stuur ons dan via deze link je sollicitatiebrief met curriculum vitae.

Comments are closed.