Optometrist niet aansprakelijk voor letsel na oogoperatie elders

Een man had een overeenkomst gesloten met een optometrist in Nederland. Deze optometrist bemiddelde en begeleidde personen bij het uitvoeren van oogcorrecties door een refractiechirurg in Turkije. Nadat de man aldaar een oogoperatie had ondergaan, bleek dat hij daarbij letsel had opgelopen. De man sprak daarvoor de optometrist aan. De rechtbank oordeelt dat inderdaad sprake is van een geneeskundige behandelingsovereenkomst met de optometrist. Daarentegen ziet de rechtbank geen grond voor aansprakelijkheid, nu de optometrist niets te verwijten valt. Hij is ook niet aansprakelijk voor de refractiechirurg. De man had immers met de refractiechirurg een aparte overeenkomst gesloten.

Klik hier voor de uitspraak:
Optometrist niet aansprakelijk voor letsel na oogoperatie elders

Comments are closed.