Actualiteiten Privacy: Meldplicht datalekken

Wat heeft het wetsvoorstel ‘meldplicht datalekken en uitbreiding bestuurlijke boetebevoegdheid CBP’ voor implicaties voor de praktijk? Wanneer moet je als zorginstelling een datalek nu wel en niet melden? En wat moet je exact melden? In dit artikel bespreken we de laatste ontwikkelingen op het gebied van het privacyrecht.

Meldplicht datalekken

De laatste tijd doken er regelmatig berichten over datalekken op in het nieuws. Een aantal recente incidenten, waarbij persoonsgegevens letterlijk op straat belandden, heeft er dus voor gezorgd dat er een meldplicht voor datalekken wordt geïntroduceerd. Doel van deze meldplicht is het vertrouwen in de omgang met persoonsgegevens te behouden en te herstellen. De verwachting is dat dit wetsvoorstel, dat geïncorporeerd wordt in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp), in januari 2016 in werking zal treden.

Actualiteiten Privacy - status meldplicht datalekken

 

Lees het volledige artikel:

Actualiteiten Privacy: Meldplicht datalekken (PDF)

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.