Let op: nieuwe versie model Eigen Verklaring gepubliceerd en vanaf nu verplicht te gebruiken

Op 23 juni 2014 heeft het Ministerie van EZ een nieuwe versie van de Eigen Verklaring gepubliceerd (zowel voor aanbestedende diensten als voor speciale-sectorbedrijven). Dit model is verplicht bij aanbestedingen waar uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen worden gesteld.

Een belangrijke doelstelling van de Aanbestedingswet 2012  is de beperking van administratieve  lasten van bedrijven en aanbesteders. Een van de middelen is de Eigen Verklaring, een formulier waarin de aanbestedende dienst aangeeft aan welke eisen en criteria moet worden voldaan. Zie voor meer informatie het al eerder verschenen artikel ‘De Eigen Verklaring, leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel‘.

De overheid heeft een  nieuwe versie gemaakt en die is beschikbaar. Vanaf nu zijn aanbestedende diensten en speciale-sectorbedrijven verplicht dit nieuwe model te gebruiken.

Blauw en groen

Er zijn twee modellen van de nieuwe versie van de Eigen Verklaring: de blauwe voor aanbestedende diensten en de groene voor speciale-sectorbedrijven. Via onderstaande links kunt u de Eigen Verklaring downloaden:

Meer informatie

Heeft u vragen over de Eigen Verklaring neem contact op met het team Aanbestedingen van Kennedy Van der Laan.

Volg ons ook op Twitter @KVdLAanbesteden.

Comments are closed.